Loarps Gård


Välkommen till Loarp, vår skånska släktgård och familjeföretag med rötter i växtodling och den gröna näringen. Med stövlarna stadigt parkerade i den skånska myllan arbetar vi för att förvalta jorden på bästa sätt och att vidareutveckla Loarps olika verksamheter.


Placeholder
Kontakta oss
Placeholder

Våra verksamheter


Vi är ett familjeföretag som arbetar för god utveckling inom redan etablerade och nya områden. Vi drivs av utmaningen att se och skapa nya affärsmöjligheter inom givna förutsättningar. Idag består Loarps verksamheter av spannmålsodling, bioenergiproduktion, lagerhantering och transporttjänster.

Placeholder

Jordbruk / Växtodling


På Loarps Gård driver vi ca 1300 ha jordbruksmark för växtodling på den skånska slätten strax utanför Landskrona.


Placeholder

Lager


Sedan 2006 bedriver vi lagerverksamhet på uppdrag av myndigheter i Skåne samt av förnybara biobränslen.


Placeholder

Kontorslokaler / Co-working


I nya Gårdskontoret på Loarp finns från januari 2021 helt nyrenoverade 1.500 kvm för kontor, co-working, konferens/möten, showroom/ produktion och träning.


Läs mer om Gårdskontoret

På gårdenPlaceholder

Uthyrning bostäder


Beläget mellan Landskrona och Helsingborg kan Loarp erbjuda sina hyresgäster ett lantligt boende med god standard och ett fördelaktigt läge.


Placeholder

Möten & matlagningskurser


I gamla Vagnstallet och dess härliga atmosfär finns rum för fest, barnkalas och konferens. Vagnssstallet som går att hyra året runt är också platsen för yogaretreats och matlagning för stora och små kockar.

Placeholder

Biodling


Bin är livsviktiga för vår odling och vi har därför bihållning på Loarps marker. Vi sår sedan många år också blomsterängar längs fälten för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för bina..


Om Loarp


På Loarps gård bedriver vi idag ett modernt jordbruk om ca 1300 ha mark med odling och förädling av spannmål, lagerverksamhet av förnybart biobränsle i form av träpellets. Vi vill förvalta ett gediget arv och vidareutveckla genom att våga skapa nytt. Det gör vi genom att gräva där vi står. Gården och jordbruket är grunden varifrån vi bygger våra nya verksamheter. En solid jordbruksverksamhet gör att vi kan fortsätta titta på expansion och tillväxt inom nya områden.

Utöver produktion och produktionsresultat, försöker vi att ha örat mot marken genom att vara marknadsinriktade och lyssna på vad konsumenterna vill ha. Inom Loarp AB arbetar vi nu exempelvis med att se vilka nya vägar vi kan ta i förädlingen av spannmål. I dotterbolaget Loarp Energi AB producerade vi i tio år förnybart biobränsle till villakund, företag och industri. Utöver produktionen drev vi på uppdrag av myndigheter lagerhantering av fordon och under några år entreprenaden för återvinningscentraler i sex olika kommuner. Vi gillar när det är grönt och hållbart.

 


Placeholder

Kontakta oss


Vi tycker både om att prata i telefon och att ses, minst gillar vi förstås e-post men det är ju praktiskt.
Vi ser fram emot att höra av dig!

Placeholder

Kontakt


Adress Loarp AB

 Loarps Gård

 26875 Tågarp

Telefon +46 418 531 25

 Fax+46 418 531 60

 E-postinfo@loarp.com eller kontoret@loarp.com