Våra verksamheter


På Loarp vill vi på bästa sätt förvalta ett gediget arv och vidareutveckla genom att våga skapa nytt. Det gör vi genom att gräva där vi står. Gården och jordbruket är grunden varifrån vi bygger våra nya verksamheter. En solid jordbruksverksamhet gör att vi kan fortsätta titta på expansion och tillväxt inom nya områden.

 • troskning
 • Hästar
 • Tröskning
 • Gårdsskylt1

Jordbruk


Loarps Gård driver ca 1300 ha jordbruksmark på den skånska slätten strax utanför Landskrona. Vi odlar konventionella jordbruksgrödor såsom vete, maltkorn, raps, ärtor och sockerbetor. För att möta marknadens efterfrågan och våra egna krav på god lönsamhet samarbetar vi med Lantmännen i nya projekt för odling av utsädeshavre och den nyare grässorten rörsvingel.

Professionell driftsledning och kunnig personal i kombination med ett maximerat utnyttjande av maskiner har bidragit till en stabil ekonomisk grund och god lönsamhet. För att lyckas i vårt arbete producera och distribuera högkvalitativa spannmålsprodukter av jämn standard lägger vi vikt vid noggranna markanalyser, kvalitativ rådgivning och hållbar och varierande växtföljd. Sedan återstår det faktum att vi som bönder måste lita till vädrets makter så under åren har vi begåvats med en stor portion is i magen.


Placeholder

Förädling av jordbruksgrödor


Utöver produktion och produktionsresultat, försöker vi att ha örat mot marken genom att vara marknadsinriktade och lyssna på vad konsumenterna vill ha. Inom Loarp AB arbetar vi nu med att se vilka nya vägar vi kan ta i förädlingen av spannmål. Här har vi bra saker att uträtta och utveckla.

Skötselavtal


Vi driver och åtar oss vidare rena skötselavtal och nya arrenden. Vi erbjuder körslor såsom sådd, tröskning och sprutning.

 • Kontakt

  För frågor och information rörande jordbruk och maskintjänster, vänligen kontakta: Gårdsmästare Johnny Hansen +46 707-68 58 58. gardsmastare@loarp.com

Kontor / Co-workingPlaceholderPlaceholder

Moderna kontor i Gårdskontoret

Den gamla gårdsbyggnaden på Loarps Gård har återuppstått ur askan efter en omfattande brand där större delen av byggnaden eldhärjades. Två år senare är den vackra gråstenslängan från tidigt 1800-tal återuppbyggd i all sin gamla prakt och nu med en toppmodern standard.

Huset uppfördes år 1810 och dess funktion har växlat genom århundradena från spannmålslager, djurstall till lager och produktion. Byggnaden, som har varit hjärtat i många av gårdens verksamheter genom tiderna, har de senaste tio åren använts som produktionslokal för förnybar bioenergi.

Nu 2020 bygger vi för företagare och företag, som vill ha alla de faciliteter som moderna kontorslokaler i städer kan erbjuda, i en lantlig miljö. Kreativa och vackra miljöer, fler m2 och möjligheter för pengarna, en plats att vara och verka ute på landet men inte isolerat med nära till Hbg, Lanskrona, Lund och Malmö. Kanske kan vi till och med skapa en gemensam plats för företag verksamma inom de gröna näringarna. Så, trots utmanande covid-tider, bygger vi upp en plats att vara och verka på den skånska slätten för vi tror starkt på att när vi alla kommer ut i andra änden, är vi både redo för nya saker och har nya behov.

Läs mer om Gårdskontoret

 • Kontakt

  För kontakt och förfrågningar om kontorsytor och möten, vänligen kontakta: Wiveka Krantz tel. +46 0707-17 11 75, e-post wiveka.krantz@loarp.com

LagerPlaceholder

Säkra och ändamålsenliga lager

I våra större ekonomihus på gården har vi idag lager för förnybart biobränsle


 • Kontakt

  För kontakt och vidare information om lagerverksamheten, vänligen kontakta: Petter Krantz tel. +46 0704-94 04 96, e-post petter.krantz@loarp.com

Uthyrning av bostäderPlaceholder

Nära allt

Beläget mellan Landskrona och Helsingborg kan Loarp erbjuda sina hyresgäster ett lantligt boende med god standard och ett fördelaktigt läge. Gården omfattar två hyreshus med två lägenheter vardera samt ytterligare två gårdsfastigheter. Husen är renoverade, utrustade med kompletta vitvaror och hyrs ut med varmhyra. Uppvärmning sker idag genom jordvärme och kommer inom snar framtid att kopplas på gårdens bioenergipanna. Bostäderna har tillgång till trädgård och möjlighet att hyra stallplats finns. Lediga bostäder annonseras under Aktuellt.


 • Kontakt

  För ytterligare information eller frågor kring uthyrning, vänligen kontakta: Wiveka Krantz +46 707-17 11 75 wiveka.krantz@loarp.com

Biodling


Vi har sedan många år etablerade biodlingar på Loarps marker. Inga bin ingen odling. Genom att plantera blomsterängar längs våra fält och i samarbete med lokala biodlare arbetar vi för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra bin.


Placeholder
 

Möten & MatlagningskurserLilla Kockeriet är ett initiativ som drivs av Wiveka Krantz som arrangerar matlagningskurser för främst små kockar och också större med intresse för god mat och lokalt producerade råvaror från bygden.