JORDBRUK

Loarp AB startades 2002 av Petter Krantz vid övertagandet av familjegården Loarp i Svalövs kommun. Loarp är idag verksamt inom växtodling, fastigheter och lager. Vårt mål är att fortsätta växa som företag inom den gröna näringen med hållbar växtodling och genom att utveckla gårdens och företagets tjänster inom ytterligare områden. Vi har redan kommit en liten bit på väg.

Jordbruk och växtodling

Loarps Gård driver ca 600 ha jordbruksmark på den skånska slätten strax utanför Landskrona. Vi odlar konventionella jordbruksgrödor såsom vete, maltkorn, raps, ärtor och sockerbetor. För att möta marknadens efterfrågan och våra egna krav på god lönsamhet samarbetar vi med Lantmännen i nya projekt för odling av utsädeshavre och den nyare grässorten rörsvingel. För att lyckas i vårt arbete lägger vi stor vikt vid noggranna markanalyser, kvalitativ rådgivning och hållbar och varierande växtföljd.

Goda jordar för ett sunt företagande

Vi lever av jorden och för att lyckas i vårt arbete att producera och distribuera högkvalitativa spannmålsprodukter, lägger vi stor vikt vid att göra noggranna markanalyser, kvalitativ rådgivning och arbeta med hållbar varierande växtföljd. Att vårda jordarna är a och o. I kombination med kunniga och engagerade medarbetare, goda samarbetspartners och långsiktighet har bidragit till en stabil och sund ekonomisk grund över åren. Sedan återstår det faktum att vi som bönder måste lita till vädrets makter så under åren har vi också begåvats med en stor portion is i magen.

Verksamheter och nya projekt

Utöver produktion och produktionsresultat, försöker vi att ha örat mot marken genom att vara marknadsinriktade och lyssna på vad som efterfrågas med utgångspunkt i våra givna förutsättningar. Inom Loarp arbetar vi idag vidare med nya projekt bland annat inom bevattning, storskalig produktion av solel och fastighetsutveckling.

I dotterbolaget Loarp Energi AB producerade vi tidigare förnybart biobränsle till villakund, företag och industri. Idag hyser den gamla fabriken moderna kontors- och möteslokaler under Loarp Gårdskontorets flagg.

Vi arbetar för att vara ett av många exempel på hur man på olika sätt kan bygga och vidareutveckla verksamheter på en klassisk jordbruksgård.

Energismart nu och för framtiden

Under en fyra årsperiod arbetade vi tillsammans med ett tiotal andra lantbruksföretag i nätverket EENET – Energieffektiviseringsnätverket Skåne Lantbruk. Här arbetade vi med energikartläggning och olika systematiska åtgärder för energieffektivisering och en smartare energianvändning. Det gör att vi kan fokusera mer på att utveckla våra erbjudanden samtidigt som vi också ser till att värna om klimatet. Vi ser fram emot att använda de erfarenheter vi fått med oss från nätverket i vårt fortsatta energiarbete. Nätverket har fått stöd från Energimyndigheten, Tillväxtverket och Jordbruksverket.

Kontakta oss

Vi tycker både om att prata i telefon och att ses, minst gillar vi förstås e-post men det är ju praktiskt. Vi ser fram emot att höra av dig!

Adress:
Loarp AB
Loarps Gård
26875 Tågarp

Wiveka: 0707-171175
Petter: 0704-940496
E-post: info@loarp.com

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Loarp AB