Kultur på Loarp – Svalövs skatter

Kultur på Loarp – Svalövs skatter – en samlingsutställning med lokala konstnärer 18-19 sep kl 10-16

Nobelkonstnär, flerfaldig världsmästare i drejning, kulturpristagare, riksdagsledamot, tidigare modellsömmerska, expeditionstecknare, autodidakt live-målare, infografiker, skivomslagsillustratör och naturfotograf. Det är några av de kreativa kunskaperna som finns bland de tretton etablerade och lokala konstnärer inom olika tekniker som nu samlas för första gången i en gemensam utställning på Loarps Gård utanför Svalöv.

Den 18-19 september kl 10 öppnas gårdsdörrarna upp på Loarp för en samlingsutställning med verk inom måleri, keramik, textil, grafik och fotografi. Medverkande konstnärer är Bente Brosböl Hansen, Susanne Jardeback, Katarina Gustavsson, Erik Nylund, Måns Bergendal, Anne-Mone Eriksen, Karsten Eriksen, Eva Nylander Juntunen, Ulrica Daleroth, Bengt Backlund, Magnus Gatemark, Lennart Pettersson och Siri Karicka.

Idén till utställningen växte fram ur ett möte mellan Gårdskontorets grundare Wiveka Krantz och politikern Lennart Pettersson tillsammans med konstnären Susanne Jardeback om vikten av möten mellan människor och av mötesplatser.

– Idén är ett resultat av just ett sådant möte och Gårdskontorets nya lokaler gör det möjligt att för första gången samla så många konstnärer på en och samma plats. Vi behöver ett kreativt kluster för att lyfta varandra, säger Lennart Pettersson som står som en av initiativtagarna till utställningen.

– Det blir vår hyllning till kulturen och konsten efter en tuff tid i pandemins spår, berättar konstnärinnan Susanne Jardeback.

Kaffeförsäljning från traktens kafé kommer att finnas på plats. Utställningen anordnas i enlighet med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *